Zeleninu očistíme. Syrové brambory a salám nakrájíme na tenká kolečka, cibuli na tenké půl plátky. Vymažeme si plech trochou oleje.
Na plech vkládáme po vrstvách brambory, salám, cibuli a každou vrstvu osolíme. Když je plech plný, nalijeme zbytek oleje a francouzské brambory dáme do předehřáté trouby. Francouzské vrstvené brambory pečeme při 150 - 180 °C dozlatova. Na konec po upečení zalijeme vejci a jen krátce dopečeme.
Francouzské vrstvené brambory podáváme s okurkou a rajčetem.
Já si myslím,že každý recept,ať starý nebo novější je vždy dobrý už jen pro inspiraci.Pokud se vám při čtení receptu začnou tvořit v ústech sliny,tak neváhejte a recept realizujte.Nehleďte na stáří receptu.Řídím se tímto názorem a zatím jsem se nikdy nezklamal.Reaguji pouze na názor,že je to tuctový recept.Svým způsobem může pak být tuctový vlastně každý recept a to přece nechceme.U jídel rozhoduje vůně,chuť a také vizáš.
Zdravím !
Emily
Alik46:ano máš jistě pravdu,třeba právě proto,že je recept tak starý a jednoduchý,tak je tady,protože lidi si dnes vymýšlejí spoustu moc složitých jídel a na tyhle jednoduché se zapomíná.
kropina
Francopuzké brambory
Já bych na konec zalila brambory vejci ve kterém je nastrouhaný sýr.
kropina
Francopuzké brambory
Já bych na konec zalila brambory vejci ve kterém je nastrouhaný sýr.