Francouzské řezy

Řezy z listového těsta s vanilkovo-tvarohovým krémem a šlehačkou, přelité citronovou polevou.


3.0146x
45 min
2×

Ingredience

krém

0.5 kostkymáslo
1 ksžloutek
0.5 lmléko
1 balíčekvanilkový cukr
750 mlsmetana ke šlehání
1 kostkaměkký tvaroh
2 ksvanilkový pudink
cukr krystal

poleva

10 dkgcukr moučka
2 lžícecitronová šťáva
1 lžícehorká voda

těsto

2 kslistové těsto

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na dvě placky a každou zvlášť upečeme. Nejprve si připravíme pudink. Mléko svaříme a vmícháme do něj pudinky. Za občasného míchání necháme pudink vychladnout. Zatím si vyšleháme máslo s tvarohem, žloutkem, vanilkovým cukrem a krystalovým cukrem (podle chuti). Do tohoto krému vmícháme vychladlý pudink. Musí být opravdu studený, jinak se může máslo srazit. Na jednu upečenou placku listového těsta opatrně rozetřeme nebo navrstvíme krém. Šlehačku ušleháme dotuha a navrstvíme ji na krém. Pak základ francouzských řezů přiklopíme druhou plackou z listového těsta a podle potřeby lehce zatížíme, aby si horní díl těsta sedl. Pak si připravíme citronovou polevu. Citronovou šťávu smícháme s horkou vodou a moučkovým cukrem. Šleháme, dokud není poleva lesklá a hladká a ihned ji rozetřeme na horní vrstvu moučníku. Francouzské řezy je lepší nechat v chladu uležet. Nakrájíme je a můžeme servírovat.
user-icon

autor p.sladkova

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Francouzské řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
K příležitosti
Recepty na dětskou party

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena