Francouzské řezy

Řezy z listového těsta s vanilkovo-tvarohovým krémem a šlehačkou, přelité citronovou polevou.


3.0146x
45 min
2×

Postup přípravy

Listové těsto rozválíme na dvě placky a každou zvlášť upečeme.

Nejprve si připravíme pudink. Mléko svaříme a vmícháme do něj pudinky. Za občasného míchání necháme pudink vychladnout. Zatím si vyšleháme máslo s tvarohem, žloutkem, vanilkovým cukrem a krystalovým cukrem (podle chuti). Do tohoto krému vmícháme vychladlý pudink. Musí být opravdu studený, jinak se může máslo srazit.

Na jednu upečenou placku listového těsta opatrně rozetřeme nebo navrstvíme krém. Šlehačku ušleháme dotuha a navrstvíme ji na krém. Pak základ francouzských řezů přiklopíme druhou plackou z listového těsta a podle potřeby lehce zatížíme, aby si horní díl těsta sedl.

Pak si připravíme citronovou polevu. Citronovou šťávu smícháme s horkou vodou a moučkovým cukrem. Šleháme, dokud není poleva lesklá a hladká a ihned ji rozetřeme na horní vrstvu moučníku.

Francouzské řezy je lepší nechat v chladu uležet. Nakrájíme je a můžeme servírovat.
user-icon

autor p.sladkova


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzské řezy

Zpět na recept