Dutinu kuřete osolíme, opepříme a vložíme snítku estragonu, kuře můžeme svázat, osolíme ho i navrchu. Celé kuře potřeme máslem a prsíčky položíme na pekáč, podlijeme vývarem a přikryjeme papírem na pečení, který potřeme máslem.
Takto připravené kuře v pekáčku pečeme asi 60 minut na 190 °C. Během pečení kuře obracíme na boky, na záda a poléváme ho vypečenou šťávou, aby bylo celé zlatohnědé. Vyzkoušíme, zda je kuře hotové, píchneme jehlici do silné části stehna a pokud vytéká čirá šťáva, tak je kuře hotové. Upečené francouzské kuře uchováme v teple.
Připravíme si pečený česnek. Vršky česnekových hlaviček odřízneme a vyrovnáme je na vymazaný plech, česnek jemně potřeme olejem. Česnek pečeme asi 45 minut na 180 °C, až je na povrchu zlatavý.
Francouzské kuře naporcujeme a při jídle vymačkáváme měkké stroužky pečeného česneku.
Foto: Shutterstock.com