Francouzská kuřecí polévka

Hlavní lákadlo této francouzské polévky jsou nudle vařené dohromady s masem. Rajský protlak dodá polévce nejen barevnost, ale také výbornou chuť.


2.9950x
45 min

Ingredience

- -česnek
- -sůl
- -majoránka
1 kscibule
2 kscuketa
180 gnudle
- -pepř mletý
1 lvývar drůbeží
- -olej olivový
1 kspaprika červená
1 kspaprika zelená
300 mlprotlak rajčatový
450 gprsa kuřecí

Postup přípravy

Ve velikém hrnci rozpálíme olej a osmahneme na něm cibuli. Přidáme česnek a mícháme ještě tak jednu minutu. Přidáme červenou a zelenou papriku, zakryjeme a za občasného míchání dusíme tak 5 minut. Pak přidáme cukety a majoránku a dále několik minut dusíme, až cukety změknou. Přilijeme rajský protlak a drůbeží vývar a přivedeme k varu. Přidáme těstoviny ( tagliatelle ) a nakrájené kuře, pak zmírníme teplotu a pod pokličkou vaříme asi 10 minut. Dochutíme solí a troškou pepře a podáváme se slanými sýrovými tyčinkami nebo a pečivem.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Francouzská kuřecí polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.