Flamenkuchen

Rychlý recept na cibulový koláč z listového těsta.


4.49x
30 min
Podobné recepty

Postup přípravy

Cibule a česnek očistíme a nasekáme. Sýr nastrouháme. Vejce smícháme s olivovým olejem a paprikou. Můžeme použít pálivou papriku nebo chilli koření. Troubu předehřejeme na 180 °C.

Listové těsto rozválíme plech. Mělo by být trochu silnější než těsto na pizzu. Těsto poklademe plátky anglické slaniny a směsí vejce a koření. Navrch nasypeme cibuli a česnek tak, aby těsto neprosvítalo, ale necháme asi 1 cm okraj a osolíme. Okraje potřeme směsí oleje a vajíčka. Cibulový koláč vložíme předehřáté trouby a pečeme asi 10 minut.

Pak plech vyndáme, potřeme znovu směsí oleje a vejce, posypeme strouhaným sýrem, kmínem nebo sezamovým semínkem a dopečeme dalších 10 minut.

Flamenkuchen servírujeme teplý nebo studený. Jako pití doporučuji víno. Ve Francii k tomu jako předkrm podávají šneky v bylinkovém másle, ale tady ve Francii nejsme.
user-icon

autor Maki


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Flamenkuchen

Zpět na recept