Flambované vepřové karé

Nemáte-li rádi vepřové maso nahraďte si ho krůtím nebo kuřecím. s cibulí, jablky a calvadosem bude ladit také.


2.9593x
45 min

Postup přípravy

Karé ořežeme a potom ho ze všech stran osolíme, opepříme a podle chuti ho obalíme v sušeném rozmarýnu. V pánvi karé na rozpáleném tuku ze všech stran opečeme, potom snížíme oheň a pak maso asi 15 minut opékáme. Vyjmeme ho a zabalíme do alobalu a necháme ho ve vyhřáté troubě ( 75 st. ). Cibule pokrájíme na proužky, jablka na plátky. Na oleji cibuli a jablka orestujeme, nakonec osolíme a opepříme. Do pánve vložíme zpátky karé, pokapeme ho calvadosem a zapálíme a flambujeme. Plamen uhasíme smetanou, omáčku promícháme, necháme jednou vzkypět, osolíme, opepříme. Jednotlivé porce masa podáváme s kroketami.
user-icon

autor 100


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Flambované vepřové karé

Zpět na recept