Flambované vepřové karé

Nemáte-li rádi vepřové maso nahraďte si ho krůtím nebo kuřecím. s cibulí, jablky a calvadosem bude ladit také.


2.9593x
45 min

Postup přípravy

Karé ořežeme a potom ho ze všech stran osolíme, opepříme a podle chuti ho obalíme v sušeném rozmarýnu. V pánvi karé na rozpáleném tuku ze všech stran opečeme, potom snížíme oheň a pak maso asi 15 minut opékáme. Vyjmeme ho a zabalíme do alobalu a necháme ho ve vyhřáté troubě ( 75 st. ). Cibule pokrájíme na proužky, jablka na plátky. Na oleji cibuli a jablka orestujeme, nakonec osolíme a opepříme. Do pánve vložíme zpátky karé, pokapeme ho calvadosem a zapálíme a flambujeme. Plamen uhasíme smetanou, omáčku promícháme, necháme jednou vzkypět, osolíme, opepříme. Jednotlivé porce masa podáváme s kroketami.
user-icon

autor 100

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Flambované vepřové karé

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena