Flambované kuřecí medailonky na žampionech


2.91152x
0

Postup přípravy

Medailonky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Pak je vyjmeme a ochováme teplé.

Na rozehřátém másle opečeme na tenké plátky nakrájené žampiony, osolíme, přidáme opečené medailonky a prohřejeme.

Potom přijde na řadu flambování. Do pánve přilejeme brandy, mírně nahřejeme a dlouhou zápalkou nebo špejlí zapálíme.Když alkohol dobře hoří, maso zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme snítkou petrželky. K flambovaným kuřecím medailonkům na žampionech podáváme hranolky a mladou vařenou zeleninu pokapanou máslem (chřest, hrášek, brokolici, karotku nebo růžičkové neboli bruselské kapustičky).



(zdroj: www.slovart.cz; foto: J. a B. Poláčkovi)


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Flambované kuřecí medailonky na žampionech

Zpět na recept