sůl | ||
petrželka | ||
5 lžic | brandy | |
250 g | žampiony | |
2 lžíce | máslo | |
2 lžíce | olej | |
12 plátků | kuřecí prsíčka | |
drcený pepř | ||
0.5 ks | citron |
Medailonky zlehka naklepeme, osolíme, opepříme a z obou stran zprudka opečeme na rozehřátém oleji. Pak je vyjmeme a ochováme teplé.
Na rozehřátém másle opečeme na tenké plátky nakrájené žampiony, osolíme, přidáme opečené medailonky a prohřejeme.
Potom přijde na řadu flambování. Do pánve přilejeme brandy, mírně nahřejeme a dlouhou zápalkou nebo špejlí zapálíme.Když alkohol dobře hoří, maso zakapeme citronovou šťávou a ozdobíme snítkou petrželky. K flambovaným kuřecím medailonkům na žampionech podáváme hranolky a mladou vařenou zeleninu pokapanou máslem (chřest, hrášek, brokolici, karotku nebo růžičkové neboli bruselské kapustičky).
Autor:Tým Vaření.cz
Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena