Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou

Rybí filé zapečené se sýrovo-brokolicovou směsí a podávané s pečeným bramborem. Jednoduchý recept na skvělou zdravou večeři nebo oběd.


4.210x
60 min
1×

Postup přípravy

Brambory vybereme bez vad, důkladně očistíme kartáčkem a podélně rozpůlíme. Půlku brambory na plošce posolíme, vezmeme druhou polovinu a třeme je o sebe, aby se sůl rozpustila.

Do pekáčku lehce vymazaného olivovým olejem naskládáme půlky brambor ploškou navrch. Brambory dáme péct asi na 25 minut do trouby rozehřáté na 200 °C, dokud nejsou nahoře vyfouknuté a opečené.

Několik růžiček brokolice uvaříme do křupava v páře. Množství brokolice záleží na každém. Brokolici necháme zchladnout a nasekáme nadrobno do misky. Přidáme strouhané sýry, vejce, kukuřičnou strouhanku a již nesolíme, díky nivě je směs slaná dost. Směs dobře promícháme.

Filé lehce osolíme a vložíme do zapékací misky vyložené alobalem. Pod každou porci filé dáme plátek másla. Na rybí filé navrstvíme připravenou směs. Povrch ještě posypeme kukuřičnou strouhankou a poklademe kousky másla, abychom získali křupavý povrch.

V troubě zapékáme cca 20 minut filé se směsí. Nejlepší je mít dvě malé zapékací misky, které se vejdou do trouby obě a můžete tak péct brambory i rybu najednou.

Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou podáváme s upečenými brambory.
user-icon

autor Iva


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Filé se sýrovo-brokolicovou peřinkou

Zpět na recept