Filé po tyrolsku

Zapečené filé s rajčaty a sýrem jistě přijde vhod k obědu i k večeři.


3.810x
60 min

Ingredience

50 golej
250 grajče
750 grybí filé
150 gstrouhaný eidam

podle chuti

sůl
pepř
2 špetkymuškátový květ
2 špetkyrybí koření

zálivka

4 ksvejce
100 mlsmetana
100 mlbílé víno

na potření

50 grostlinný tuk

na ozdobu

2 špetkyčerstvá nebo sušená petrželka

Postup přípravy

Částečně rozmrazené filé vysušíme, naporcujeme, můžeme rozkrájet na kostičky, osolíme, opepříme a na horkém oleji opečeme doměkka. Pekáček nebo zapékací misku vytřeme rostlinným tukem, vložíme filé, poklademe plátky spařených a oloupaných rajčat. Připravíme si zálivku z rozšlehaných vajec, vína, smetany, osolíme a opepříme. Zalijeme směs v pekáčku, přidáme koření na ryby a muškátový květ. Vše posypeme strouhaným sýrem a znovu můžeme okořenit, například sušenou petrželkou. Filé po tyrolsku pečeme v předem vyhřáté troubě, až zálivka ztuhne. Podáváme s vařenými brambory. Víno se dá vynechat a pro změnu můžeme nastrouhat ementál nebo nivu.
user-icon

autor Arabela

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Filé po tyrolsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena