Filé po thajsku

Lehké a zdravé jídlo z ryby, ovoce a zeleniny.


4.08x
45 min
1×

Ingredience

50 mlolej
1 lžičkasůl
120 grajče
citron
400 mlkečup
0.5 lžičkyvegeta
600 grybí filé
120 gkompotovaný ananas
0.5 lžičkydrcený černý pepř
2 ksbarevná paprika

na ozdobu

bylinky

Postup přípravy

Rybí filé omyjeme, osušíme a osolíme. Rajčata a očištěné papriky nakrájíme na kolečka. Pekáček dobře vymažeme olejem nebo máslem, vložíme do něj rybu, zasypeme kompotovaným ananasem a vegetou. Pak ještě přelijeme šťávou z ananasového kompotu a jemným kečupem. Filé vložíme do předem vyhřáté trouby a pečeme nejprve odkryté při 150 °C zhruba 20 minut. Připravenou zeleninu, tedy rajčata a zelené či žluté papriky, naskládáme na rybu a zlehka zakápneme olivovým olejem. Pekáček však již přiklopíme a pečeme ještě asi další čtvrt hodiny. Tentokrát již při vyšší teplotě, tedy asi při 250 °C. Podle potřeby v průběhu pečení lehce podléváme horkou vodou. Takto připravené rybí filé dochutíme drceným pepřem, popřípadě ještě dosolíme. K hotovému filé po thajsku můžeme podávat smažené bramboráčky, kterými nahradíme suché placičky thajské kuchyně připravované z rýžové mouky a vody. Hotové upečené filé ozdobíme citronovými plátky a čerstvými bylinkami. Filé po thajsku servírujeme na mísu a můžeme podávat.
user-icon

autor 700413

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Filé po thajsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Thajská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena