Ve větší míse smícháme 3 lžíce extra panenského olivového oleje s lžíci octu balsamico, lžičkou plnotučné hořčice a lžičkou sterilované paprikové pomazánky Saba. Zálivku osolíme a okořeníme čerstvě mletým pepřem a chilli kořením. Fenykl zbavíme svrchních dvou listů a odkrojíme košťály, pak je rozčtvrtíme a tence nakrájíme, stejně nakrájíme i ředkvičky. Košťály fenyklu můžeme použít do vývaru. Papriku, rajčata a salátovou okurku nakrájíme na kostičky. Cibulovou nať ze dvou cibulí nakrájíme na kolečka a nať fenyklu nadrobno. Vše pořádně promícháme se zálivkou a salát dáme před podáváním vychladit. Fenyklový salát se zeleninou podáváme dobře vychlazený ke svačině nebo večeři.
Fenykl známe jako koření podobné kmínu a dochucujeme jím zejména zeleninu, perník a jiná nasládlá jídla. Fenykl ale není jen koření, vynikající je také jako zelenina.

Rajčata se sýrem nakládaná v olivovém oleji
(doba přípravy 75 min)

Autor:veraricna


Centrum.cz|Atlas.cz Economia 1999 - 2025. Všechna práva vyhrazena