Máte-li rádi fazole, vyzkoušejte tuto fazolovou pochoutku s hovězím masem.
Hodnocení
3.0
/ 5 (75x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
2x
Ingredience
20 g
olej
10 g
máslo
1 lžička
máslo
200 ml
mléko
2 ks
cibule
150 g
fazole
1 kostka
Masox
500 g
maso hovězí přední
podle chuti
sůl
mletý pepř
mletá sladká paprika
Postup přípravy
Den předem si namočíme fazole a druhý den je uvaříme do měkka.
Maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Cibule oloupeme a jemně nasekáme.
V hrnci rozehřejeme olej s máslem, osmahneme cibuli, přidáme maso a opečeme ze všech stran. Pak maso s cibulí podlijeme horkou vodou a dusíme do poloměkka.
Přimícháme scezené fazole, mléko, masox, mletou papriku a podusíme, než je maso zcela měkké.
Nakonec fazolový guláš dosolíme, podle chuti opepříme a zjemníme lžičkou másla.