Z fazolí, zeleniny a zakysané smetany připravíme podle jednoduchého receptu chuťově zajímavou polévku.
Hodnocení
3.9
/ 5 (14x)
Doba přípravy
30 min
Ingredience
Ostatní
Česnek1 stroužek
Sůl1 špetka
Ocet1 lžíce
Brambory10 dkg
Tuk2 dkg
Voda5 a 1/2 l
Fazole20 dkg
Bobkový list1 ks
Kysaná smetana2 dl
Hladká mouka 4 dkg
Mletý černý pepř1 špetka
Postup přípravy
Fazole omyjeme a na noc namočíme do studené vody. Druhý den oloupeme a očistíme cibuli. Brambory oškrábeme a nakrájíme na kostičky. Oloupaný česnek utřeme.
Fazole vaříme ve vodě, v níž byly namočené. Přidáme očištěnou cibuli, brambory a bobkový list.
Z tuku a 2 dkg hladké mouky uděláme jíšku, přidáme rozetřený česnek, mletý černý pepř a zamícháme do polévky.
Polévku osolíme a povaříme. Nakonec přilijeme kysanou smetanu (nebo mléko) rozmíchanou se zbytkem hladké mouky, necháme přejít varem a podle chuti přidáme ocet.
Fazolovou polévku se smetanou můžeme podávat s osmaženou houskou.