Recept na sytou polévku z červených fazolí, bylinek a rajčat.
Hodnocení
5.0
/ 5 (11x)
Doba přípravy
45 min
Chutnalo
3x
Ingredience
Ostatní
Česnek2 stroužky
Cibule1 ks
Červené fazole300 g
Čerstvá petrželka4 snítky
Konzervovaná loupaná rajčata200 g
Podle chuti
Sůl
Tymián
Chilli
Oregano
Mletý černý pepř
Podle potřeby
Olivový olej2 lžíce
Zeleninový vývar1/2 l
Postup přípravy
Zeleninový vývar dáme ohřát.
Vařené červené fazole rozdělíme na polovinu a půlku rozmixujeme s naběračkou vývaru.
Oloupanou cibuli s česnekem nakrájíme na jemno.
V hrnci s olivovým olejem restujeme cibuli s česnekem do zlatavé barvy.
Cibuli s česnekem podlijeme vývarem a pomalu přikryté dusíme alespoň 5 minut.
Do cibulového základu vložíme celé vařené fazole, trochu nasekané petrželky, tymián, oregano, chilli a špetku čerstvě mletého pepře. Zprudka restujeme několik minut.
Potom přidáme mixovanou fazolovou kaši, promícháme a přidáme oloupaná rajčata. Ještě jednou dobře promícháme a pomalu vaříme asi 20 minut.
Přidáváme vroucí vývar a podle naší chuti sůl či oblíbené koření.
Fazolovou polévku s rajčaty podáváme posypané nasekanou čerstvou petrželkou a s čerstvým pečivem.