Recept na vynikající fazolovo-zeleninovou polévku, kterou můžeme podávat s kousky osmažené klobásy.
Hodnocení
4.7
/ 5 (6x)
Doba přípravy
35 min
Ingredience
Podle chuti
Sůl1 špetka
Ostatní
Brambory10 dkg
Tuk3 dkg
Cibule3 dkg
Voda5 a 1/2 l
Fazole20 dkg
Kroupy3 dkg
Hladká mouka 3 dkg
Kořenová zelenina10 dkg
Mletá sladká paprika1 lžička
Mletý černý pepř1 špetka
Postup přípravy
Fazole omyjeme a necháme na noc namočené ve vodě. Druhý den kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. Brambory oloupeme a nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nastrouháme.
Fazole vaříme ve vodě, v níž byly namočené.
K poloměkkým fazolím přidáme nakrájenou zeleninu, kroupy a vaříme.
Před dovařením přidáme nakrájené brambory.
Z tuku a hladké mouky uděláme jíšku, přidáme nastrouhanou cibuli, mletou červenou papriku, mletý černý pepř, zamícháme a přidáme do polévky.
Osolíme a vaříme, dokud fazole nezměknou.
Fazolovou polévku s kořenovou zeleninou můžeme podávat s čerstvým chlebem a osmaženou klobásou.