Fazolky se smetanou

Mladé fazolky dochucené octem a smetanou. Lehké jídlo nejen pro letní dny.


4.347x
30 min
11×

Postup přípravy

Čerstvé fazolky očistíme a překrájíme. Mražené fazolky propláchneme vodou a necháme okapat. Cibuli očistíme a nasekáme najemno.

V kastrolu rozehřejeme máslo, přidáme nadrobno nakrájenou cibuli a mícháme, dokud nezesklovatí. Pak přidáme mouku, zamícháme a přilijeme 500 ml vody, přidáme masox a přivedeme vše k varu. Přidáme fazolky a uvaříme je doměkka.

Do smetany vmícháme po lžičkách horký vývar, aby se nesrazila, a pak ji pomalu vmícháváme k fazolkám. Fazolky se smetanou dochutíme cukrem, octem a podle potřeby osolíme.

Fazolky se smetanou podáváme s vařenými brambory. Můžeme přidat i vařené nebo pečené hovězí.
user-icon

autor EagleEye


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Fazolky se smetanou

Zpět na recept