Toto původně polské jídlo jsme si úplně zamilovali.
Hodnocení
4.0
/ 5 (12x)
Doba přípravy
90 min
Chutnalo
2x
Ingredience
Ostatní
Klobása150 g
Fazole250 g
Uzený bůček150 g
Malý rajský protlak1 ks
Podle chuti
Koření
Postup přípravy
Fazole namočíme nejlépe přes noc. Druhý dej je scedíme a uvaříme doměkka. Ochutíme kořením dle vlastních zvyků. Kupuji směs přímo v Polsku.
Na pánvi si osmažíme klobásu nebo párek nakrájený na kolečka společně s uzeným bůčkem nakrájeným na kostky. Klobásu s bůčkem přidáme k fazolím, ochutíme rajčatovým protlakem a necháme povařit. Nedoléváme vodu!
Fazole po bretaňsku podáváme nejlépe s chlebem.
A já mám radost, že jsem našla tento recept, jelikož mám přítele Poláka a on tyto fazole miluje. To pro Christinu
Mik
Znám a také dělám.
A pro Christine. Fazole po bretaňsku je opravdu název polského jídla. Možná je více jídel se stejným názvem, ale jedno je právě to typicky polské - najdete ho ve všech polských kuchařkách.
Ono to spíše bude tak jako když vy vaříte něco po židovsku, tak to neděláte přeci z košer i když by někdo řekl, že když to není košer tak to nemůže být po židovsku. Může, jde totiž pouze o název něčeho tradičního.