Farské řezy

Řezy s jemnou náplní.


4.612x
120 min

Postup přípravy

Rozpuštěné máslo smícháme s vejcem, cukrem, mlékem a medem. Za stálého míchání zahříváme 10 minut, dokud se nevytvoří pěna. Poté necháme vychladnout.

Z mouky se sodou a medovou směsí vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 4 díly, zabalíme do folie a vložíme na 2 hodiny do lednice.

V hrnci zahřejeme mléko, vmícháme mouku, žloutky a vaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí přidáme máslo s cukrem a vyšleháme v hladký krém.

Z těsta vyválíme 4 pláty a při teplotě 150 °C upečeme dorůžova. Vychladlé potřeme krémem, položíme na sebe, zatížíme a uložíme do chladu.

Druhý den potřeme horní díl farských řezů rozpuštěnou čokoládou.
user-icon

autor hanca.s


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Farské řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká