Farské řezy

Řezy s jemnou náplní.


4.612x
120 min

Ingredience

těsto

1 ksvejce
50 gmáslo
4 lžícemléko
2 lžícemed
150 gcukr krupice
450 ghladká mouka
1 lžičkajedlá soda

náplň

200 gmáslo
3 ksžloutek
500 mlmléko
200 gcukr moučka
3 lžícehrubá mouka

poleva

200 gčokoládová poleva

Postup přípravy

Rozpuštěné máslo smícháme s vejcem, cukrem, mlékem a medem. Za stálého míchání zahříváme 10 minut, dokud se nevytvoří pěna. Poté necháme vychladnout. Z mouky se sodou a medovou směsí vypracujeme těsto, rozdělíme ho na 4 díly, zabalíme do folie a vložíme na 2 hodiny do lednice. V hrnci zahřejeme mléko, vmícháme mouku, žloutky a vaříme do zhoustnutí. Po vychladnutí přidáme máslo s cukrem a vyšleháme v hladký krém. Z těsta vyválíme 4 pláty a při teplotě 150 °C upečeme dorůžova. Vychladlé potřeme krémem, položíme na sebe, zatížíme a uložíme do chladu. Druhý den potřeme horní díl farských řezů rozpuštěnou čokoládou.
user-icon

autor hanca.s

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Farské řezy

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena