Farikal

Jedná se o velmi jednoduché a chutné norské národní jídlo.


4.08x
160 min

Ingredience

400 mlvoda
2 kgbílé zelí
2 kgjehněčí maso s kostí

podle chuti

sůl
celý černý pepř

Postup přípravy

Zelí si nakrájíme na čtvrtky a čtvrtky poté na další 3 - 4 části. Vezmeme si vysoký hrnec, do kterého nalijeme vodu. Nejdříve do hrnce dáme jehněčí nakrájené na cca 3 cm kousky. Maso posypeme celým pepřem a posolíme. Na maso naskládáme kousky zelí. Na zelí opět naskládáme maso, popepříme, posolíme. Takto opakujeme, dokud není hrnec plný. Končíme vždy vrstvou zelí. Farikal vaříme 2 - 3 hodiny na mírném stupni, dokud maso není měkké a neodpadává od kosti. Farikal podáváme s vařenými brambory. Pozn.: Kolik máme masa, tolik musí být zelí.
user-icon

autor Bukač

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Farikal

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Norská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena