Housku nakrájíme na drobné kostičky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme a loupeme. Polévkovou zeleninu a žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.
Mleté maso promícháme. Přidáme namočenou a vymačkanou housku, cibuli, bylinky, vejce, mléko a podle chuti směs osolíme. Uvařená a oloupaná vejce obalíme masovou hmotou a vytvarujeme podlouhlou roládu, kterou dáme péct do rozpálené trouby.
Po chvíli přidáme masu připravenou zeleninu. Vše podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut.
Maso po dopečení vyjmeme, ve výpeku podusíme žampiony a nakonec vmícháme zakysanou smetanu a hořčici s kečupem.
Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší