Falešný zajíc

Roláda z mletého masa a vařených vajec.


2.91368x
45 min

Ingredience

sůl
vývar
2 ksvejce
2 lžícepetrželka
200 mlmléko
1 kscibule
tymián
1 lžičkahořčice
2 lžícekečup
1 kshouska
oregano
100 gžampiony
hladká mouka
1 kelímekzakysaná smetana
mletý bílý pepř
1 svazekpolévková zelenina
200 gmleté maso (vepřové)
200 gmleté maso (telecí)
200 gmleté maso (hovězí)

nádivka

2 ksvejce

Postup přípravy

Housku nakrájíme na drobné kostičky a namočíme do mléka. Cibuli oloupeme a nasekáme najemno. Vejce uvaříme natvrdo (8 - 10 minut), zchladíme a loupeme. Polévkovou zeleninu a žampiony očistíme a nakrájíme na kousky.

Mleté maso promícháme. Přidáme namočenou a vymačkanou housku, cibuli, bylinky, vejce, mléko a podle chuti směs osolíme. Uvařená a oloupaná vejce obalíme masovou hmotou a vytvarujeme podlouhlou roládu, kterou dáme péct do rozpálené trouby.

Po chvíli přidáme masu připravenou zeleninu. Vše podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut.

Maso po dopečení vyjmeme, ve výpeku podusíme žampiony a nakonec vmícháme zakysanou smetanu a hořčici s kečupem.

Podáváme s brambory nebo bramborovou kaší
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Falešný zajíc

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Žádná

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.