Falešný perník

Rychlý a levný moučník, který je jednoduchý na přípravu. Moc dobrý k čaji nebo kafíčku.


4.610x
35 min

Postup přípravy

Všechny suroviny (cukr, olej, vejce, kakao, mléko, mouku a prášek do perníku) smícháme a vzniklé těsto nalijeme na menší plech, nemusíme jej vymazávat ani vysypávat. Perník pečeme v předehřáté troubě na 250 °C 15 - 25 minut. Pro zkoušku upečení zapíchneme špejli, když se těsto nelepí, je perník hotov. Falešný perník můžeme po upečení různě doupravit. Třeba čokoládovou polevou a posypat mletými ořechy či kokosem. Nebo posypat strouhanými čokoládovými hoblinami. Můžeme perník také překrojit příčně a potřít marmeládou a zase spojit. Perník je ale dobrý i sám o sobě bez ničeho. Přeji s falešným perníkem dobré mlsání.
user-icon

autor Dana


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Falešný perník

Zpět na recept
Druh jídla
Moučníky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena