Falešné halušky

Pokud patříte stejně jako my k milovníkům halušek, vyzkoušejte jejich velmi zjednodušenou verzi.


3.4116x
25 min

Postup přípravy

Z mouky, vejce a mléka připravíme těsto jako na noky. To pak protlačujeme přes zvláštní cedník s rovným dnem a velkými otvory do slané vroucí vody a vaříme asi dvě minuty, dokud halušky nevyplavou na povrch.

Cedníkem vybíráme uvařené halušky a rozdělíme na talíře.

Brynzu vymícháme se smetanou, nalijeme na halušky a posypeme vyškvařenou slaninou včetně tekutého omastku. Ihned podáváme.
user-icon

autor Konvalinka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Falešné halušky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.