Estragonové kuře

Pečené kuře s estragonem a šlehačkou. Recept s vůni a chutí Francie.


4.7208x
60 min

Ingredience

125 gmáslo
1 kskuře
10 snítekčerstvý estragon
1-2 balíčkysušený estragon
250 mlsmetana ke šlehání 33%

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

Postup přípravy

Kuře omyjeme, osušíme, vnitřek nasolíme, opepříme a vložíme snítky čerstvého estragonu nebo celý sáček sušeného estragonu, nakonec přidáme oříšek másla. Okořeněné kuře dáme do remosky nebo pekáče, který můžeme přiklopit, aby se kuře peklo zakryté. Zalijeme smetanou ke šlehání, osolíme, posypeme celým sáčkem sušeného estragonu a poklademe plátky másla. Kuře pečeme zakryté asi 40 - 45 minut. Potom kuře odkryjeme, přelijeme ho výpekem a dopečeme do křupava, stačí asi 10 - 15 minut podle velikosti kuřete a výkonu trouby. Estragonové kuře podáváme s přílohou podle chuti, například s vařenými nebo šťouchanými brambory.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Estragonové kuře

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Francouzská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena