Escalivada

Recept na pečený lilek, papriku, rajče a cibuli, přílohu k masu typickou pro Španělsko.


4.112x
90 min

Postup přípravy

Lilek, červenou papriku, česnek a cibule položíme na plech, zalijeme olivovým olejem a pečeme. Lilek předtím trochu napícháme nožem, aby neexplodoval. Po půlhodině pečení přidáme rajčata, která se nemusí péci tak dlouho a pečeme ještě další půlhodinu. Necháme vychladnout, lilek a papriku oloupeme a nakrájíme na dlouhé plátky. Escalivada se hodí jako příloha k masu nebo jíme položené na chlebu.
user-icon

autor tonytony


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Escalivada

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Španělská

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena