Vaření.czReceptyEnglish Breakfast - anglická snídaně

English Breakfast - anglická snídaně

Ve většině dobrých restaurací po celém světě si můžete objednat snídaňové menu pod tímto názvem, připravovat tuto snídani jsem se naučila v Anglii.


2.426x
30 min
1×

Ingredience

4 ksvejce
200 gšunka
2 ksrajče
4 kspárek
4 plátkyanglická slanina

podle potřeby

máslo
marmite

Postup přípravy

Toustový chléb opečeme v toastovači (topinkovači) dozlatova, krajíce rozkrojíme napůl, aby nám vytvořily trojúhelníčky. Masitější párky si nakrájíme buďto podélně nebo na kolečka, bez tuku je osmažíme na pánvi. Plátky slaniny osmažíme zlehka z obou stran. Pak si připravíme hemenex (Ham´n ´eggs). Do pánve, z níž jsme vyjmuli slaninu, přidáme oříšek másla a osmažíme šunku nakrájenou na čtverečky. Přidáme nerozmíchaná (!) vejce a mírně osolíme. Vejce promícháme. Pokud se nám pokrm zdá již příliš masitý, můžeme udělat místo hemenexu vejce - klasické volské oko. Na talíř naklademe trochu hemenexu, plátek slaniny a hrstku párků, ozdobíme rajčetem. Toasty mažeme máslem nebo trošičkou Marmitu (černá hmota z kvasnic, lze zakoupit v supermarketech). K anglické snídani podáváme malou sklenku pomerančového džusu a černý čaj s mlékem. Angličané nejprve ohřejí mléko, teprve potom do něj přilévají čaj.
user-icon

autor Elík

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept English Breakfast - anglická snídaně

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z britské kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena