Vaření.czReceptyEmilův zlatohorský fazolový salát

Emilův zlatohorský fazolový salát

Recept na chuťově vynikající sterilovaný salát pro dlouhé zimní měsíce.


4.7158x
60 min

Postup přípravy

Velké fazole namočíme přes noc do studené vody a druhý den je uvaříme doměkka v čerstvé vodě. Mezitím si rajčata, papriky a cibuli očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostičky. Zeleninu dáme do velkého hrnce, přidáme scezené uvařené fazole, prosáté deko na nakládání zeleniny, cukr, ocet, olej a sůl. Vše dusíme ve vlastní šťávě bez přidání vody 10 minut. Následně salátem naplníme čisté skleničky se závitem, zašroubujeme a sterilujeme 15 minut při 80 °C. Kdo má rád, může před sterilováním vmíchat hrst jemně nasekané petrželky s trochou celerových lístků a libečku. Emilův zlatohorský fazolový salát podáváme k různým pokrmům, ale klidně i samotný jen tak na chuť.
user-icon

autor veraricna

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Emilův zlatohorský fazolový salát

Zpět na recept
Druh jídla
Saláty
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena