Džem z hrušek a manga

Jednoduchý a chutný recept na přípravu džemu z netradičního ovoce.


1.826x
45 min

Postup přípravy

Hrušky a mango opláchneme a oloupeme. Hrušky zbavíme jádřinců, u manga odstraníme pecku. Oba druhy připraveného ovoce nakrájíme na malé kousky a dáme do kastrolu s trochou vody. Směs ovoce přivedeme k varu a za stálého míchání vaříme asi 15 minut. K rozvařenému ovoci přidáme Gelfix 2:1, postupujeme podle návodu na obalu. Uvařenou směs odstavíme, přidáme rum. Džem z hrušek a manga dobře promícháme. Teplý džem plníme do čistých a suchých sklenic. Dobře uzavřeme víčky. Vhodné je obrátit naplněné sklenice na chvíli dnem nahoru. Džem z hrušek a manga není třeba sterilovat. Džem z hrušek a manga používáme k namazání na pečivo, vhodný je také k přípravě a mazání různých moučníků.
user-icon

autor VAŘEČKA

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Džem z hrušek a manga

Zpět na recept
Druh jídla
Pomazánky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena