Recept na netradiční vafle se zdravou dýní. Do těsta přidáme i rum, který samozřejmě vynecháme, pokud budeme vafle připravovat dětem.
Hodnocení
4.5
/ 5 (59x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Těsto
Cukr75 g
Sůl1 špetka
Vejce4 ks
Máslo100 g
Rum3 lžíce
Mléko1/2 l
Hladká mouka 300 g
Kypřicí prášek do pečiva1/2 balíčku
Dýně500 g
Na ozdobu
Šlehačka
Postup přípravy
Dýni oloupeme, nakrájíme na kostičky a v osolené vodě uvaříme zcela doměkka. Uvařená dýňová dužina musí být bez vody, proto měkkou dužinu vložíme do jemného sítka a vytlačíme všechnu tekutinu.
Žloutky oddělíme od bílků a z bílků se solí ušleháme sníh.
Těsto připravíme z hladké mouky, cukru, nakrájeného másla, žloutků, prášku do pečiva, rumu a dobře promícháme.
Ve vlažném mléku promícháme dýňovou dužinu a přimícháme k základu těsta. Těsto musí být homogenní.
Nakonec jemně vmícháme sníh z bílků.
Těsto přikryjeme folií a necháme na hodinu odpočinout.
Z těsta připravujeme vafle v rozehřátém vaflovači.
Dýňové vafle podáváme teplé nebo vlažné ozdobené šlehačkou.