Dýňové noky

Recept na noky z dýně hokaido. Skvělá příloha k omáčkám.


4.69x
45 min

Postup přípravy

Dýní omyjeme, rozpůlíme a vydlabeme semínka. Všechnu dýni nakrájíme na dílky, položíme na plech vyložený pečícím papírem a pokapeme 2 lžícemi olivového oleje. Osolíme a v troubě vyhřáté na 180 °C upečeme doměkka (cca 20 minut podle tloušťky dýňových dílků).

Středně velké brambory uvaříme ve slupce, necháme vychladnout, oloupeme a nakrájíme na dílky.

Dýni po upečení necháme vychladnout a poté ji rozmixujeme spolu s bramborami. Vmícháme žloutky, mouku, sůl a pepř, nezapomeneme přidat nasekané bylinky (petrželka, libeček, tymián). Vypracujeme hladké těsto na dýňové noky a vyválíme z něj váleček o průměru 3 - 4 cm.

Z těsta odkrajujeme kousky dlouhé asi 3 cm a pomocí vidličky na nich vytvoříme vroubky.

Ve velkém hrnci rozehřejeme dostatečné množství vody, kterou osolíme. Až voda začne vřít, vhazujeme noky a vaříme, dokud nevyplavou na povrch. Poté dýňové noky scedíme.

Dýňové noky podáváme jako přílohu k nejrůznějším omáčkám. Skvěle chutnají v kombinaci s parmazánem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňové noky

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Italská