Vaření.czReceptyDýňová polévka zdobená pancettou

Dýňová polévka zdobená pancettou

Recept na vynikající a jemnou polévku z máslové dýně, zeleniny a žervé.


3.531x
45 min
1×

Ingredience

500 mlvývar
0.5 kscitron
180 gmrkev
100 gpetržel
2 ksšalotka
1 kelímekžervé
500 mljablečný džus
8 plátkůpancetta
1 ksmáslová dýně

podle chuti

sůl
dýňová semínka
muškátový oříšek
mletý černý pepř
hroznový olej

Postup přípravy

Dýni, šalotku a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky. V kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme zeleninu a důkladně vše orestujeme. Restovanou zeleninu zalijeme džusem, citronovou šťávou a necháme ho téměř vydusit. Pak přilijeme vývar a dusíme, až zelenina změkne. Podle potřeby přilijeme vodu. Pancettu nakrájíme na nudličky a na pánvi ji necháme vyškvařit. Vsypeme dýňová semínka a lehce je společně s pancettou opražíme. Základ polévky opepříme, přidáme žervé, oříšek másla a vše rozmixujeme. Dýňovou polévku ochutíme pepřem a solí a promícháme. Polévku rozdělíme na talíře. Jednotlivé porce ozdobíme pancettou s dýňovými semínky. Nakonec dýňovou polévku jen lehce zakápneme olejem z hroznových jader.
user-icon

autor Vilienka

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dýňová polévka zdobená pancettou

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena