Dýňová polévka zdobená pancettou

Recept na vynikající a jemnou polévku z máslové dýně, zeleniny a žervé.


3.531x
45 min
1×

Postup přípravy

Dýni, šalotku a kořenovou zeleninu očistíme a nakrájíme na kostičky.

V kastrolu rozehřejeme máslo, vsypeme zeleninu a důkladně vše orestujeme. Restovanou zeleninu zalijeme džusem, citronovou šťávou a necháme ho téměř vydusit. Pak přilijeme vývar a dusíme, až zelenina změkne. Podle potřeby přilijeme vodu.

Pancettu nakrájíme na nudličky a na pánvi ji necháme vyškvařit. Vsypeme dýňová semínka a lehce je společně s pancettou opražíme. Základ polévky opepříme, přidáme žervé, oříšek másla a vše rozmixujeme.

Dýňovou polévku ochutíme pepřem a solí a promícháme. Polévku rozdělíme na talíře. Jednotlivé porce ozdobíme pancettou s dýňovými semínky. Nakonec dýňovou polévku jen lehce zakápneme olejem z hroznových jader.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová polévka zdobená pancettou

Zpět na recept