Dýňová polévka hokaido

Snadný recept na dýňovou polévka z Borovan.


4.421x
20 min
2×

Postup přípravy

Mrkev, kousek celeru (podle chuti - asi jako mrkve), 3 brambory a cibuli nakrájíme na menší kostky. Dýni hokaido rozkrojíme a vydlabeme dužinu se semínky. Na jednu polévku pro 4 osoby použijeme asi půl dýně (asi 400 g). Vydlabanou, neloupanou a omytou dýni nakrájíme na malé kostky.

Na oleji zpěníme nakrájenou cibuli, mrkev, celer a brambory, potom
přidáme nakrájenou dýni. Zalijeme horkou vodou (asi 1 l), přihodíme zeleninový vývar v kostce, osolíme, opepříme a povaříme 10 - 15 minut.

Když je vše měkké, rozmixujeme tyčovým mixerem na hustotu pyré. Přidáme bylinky (majoránka, provensálské koření apod.) a polévku naředíme smetanou na vaření nebo mlékem. Nakonec polévku dochutíme a případně doředíme. Do polévky Hokaido můžeme ještě přidat česnek a nakrájený párek, ale nemusí být.

Dýňovou polévku hokaido ihned po dovaření podáváme na stůl k jídlu.
user-icon

autor jarkaf


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová polévka hokaido

Zpět na recept