Vaření.czReceptyDýňová polévka bez smetany

Dýňová polévka bez smetany

Polévka je snadná na přípravu, přitom se její chuti jen tak něco nevyrovná. Tentokrát bez smetany.


4.515x
45 min
1×

Ingredience

1 stroužekčesnek
1 kscibule
600 mlvoda
0.5 kscitron
1 špetkachilli
2 listybobkový list
3 kuličkynové koření
1 lžíceolivový olej
2 špetkymuškátový oříšek
2-3 kuličkycelý pepř
1 lžícečerstvá pažitka
700 gdýně Hokaido

podle chuti

sůl

Postup přípravy

Dýni hokkaido omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu i se slupkou nakrájíme na kostky. Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji cibulku dozlatova osmahneme, přidáme dýni, zalijeme osolenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme do změknutí. Mezitím si nasekáme pažitku a oloupeme česnek. Dýňovou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme, předtím nezapomeneme vyndat bobkový list a nové koření. Přidáme stroužek česneku a znovu promixujeme. Nakonec přimícháme čerstvou pažitku, okyselíme citronovou šťávou a dochutíme muškátovým oříškem a špetkou chilli. Dýňovou polévku bez smetany podáváme s opečeným toastem.
user-icon

autor Michy

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dýňová polévka bez smetany

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena