Dýňová polévka bez smetany

Polévka je snadná na přípravu, přitom se její chuti jen tak něco nevyrovná. Tentokrát bez smetany.


4.515x
45 min
1×

Postup přípravy

Dýni hokkaido omyjeme, rozkrojíme, vydlabeme semínka a dužinu i se slupkou nakrájíme na kostky.

Cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky. Na oleji cibulku dozlatova osmahneme, přidáme dýni, zalijeme osolenou vodou, přidáme celý pepř, nové koření a bobkový list. Vaříme do změknutí.

Mezitím si nasekáme pažitku a oloupeme česnek.

Dýňovou polévku tyčovým mixérem rozmixujeme, předtím nezapomeneme vyndat bobkový list a nové koření. Přidáme stroužek česneku a znovu promixujeme. Nakonec přimícháme čerstvou pažitku, okyselíme citronovou šťávou a dochutíme muškátovým oříškem a špetkou chilli.

Dýňovou polévku bez smetany podáváme s opečeným toastem.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dýňová polévka bez smetany

Zpět na recept