Pečená dýně s kozím sýrem je dokonalá kombinace chutí. Vyzkoušejte recept a uvidíte, že předčí vaše očekávání!
Hodnocení
0.0
/ 5 (0x)
Doba přípravy
60 min
Ingredience
Ostatní
Máslová dýně1 ks
Česnek 5 stroužků
Olivový olej 3 lžíce
Sůl
Mletý černý pepř
Muškátový oříšek mletý
Máslo 1 lžička
Javorový sirup1 lžička
Krém
Sýr ricotta250 g
Čerstvý kozí sýr250 g
Nastrouhaná citronová kůra
Citronová šťáva
Sůl
Mletý černý pepř
Na ozdobu
Mandle4
Petrželka
Slunečnicová semínka
Olivový olej
Postup přípravy
Předehřejeme troubu na 180 st. Celsia. Dýni oloupeme.
Máslovou dýni rozpůlíme, vyjmeme jadérka, položíme na prkénko vydlabaným otvorem dolů, po stranách přiložíme čínské hůlky (jednorázové) a pak příčně krájíme, až docílíme efektu skládací harmoniky. Mezi jednotlivé plátky dýně vkládáme plátky česneku, posypeme kořením, zakápneme celé olivovým olejem .
Pečeme na pečícím papíru cca 35 minut, dokud dýně nezměkne a okraje nezezlátnou.
Zatímco se dýně peče, připravujeme si krém z kozího sýra a ricotty. Oba sýry vložíme do misky, promícháme, osolíme a opepříme. Nastrouháme do krému trochu citronové kůry a spolu se lžičkou citronové šťávy vmícháme do krému.
Opražíme slunečnicová semínka na pánvi.
Servírujeme následovně: Na dno talíře dáme rovnoměrnou vrstvu sýrového krému, na něj poklademe polovinu upečené dýně, na ní necháme roztéct máslo. Pokapeme trochou javorového sirupu. Pak celé posypeme slunečnicovými semínky, případně ořechy, nakrájenými datlemi či rozinkami. Zdobíme nadrobno nakrájenou zelenou petrželí nebo bazalkou.