Dvoubarevný švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Recept na výborný ovocný koláč. Rychlá jednoduchá příprava a ovoce můžeme i zaměnit.


4.619x
60 min
4×

Ingredience

drobenka

70 gcukr
70 gmáslo
150 gmouka
0.5 lžičkymletá skořice

těsto

0.5 hrnkucukr
0.5 hrnkuolej
1 špetkasůl
3 ksvejce
3 lžícekakao
0.5 hrnkumléko
2 hrnkypolohrubá mouka
1 balíčekkypřící prášek do pečiva
1 lžičkacitronová bio kůra

podle potřeby

strouhanka

na ozdobu

cukr moučka

náplň

1 sklenkašvestkový kompot

Postup přípravy

Sypké suroviny prosejeme. Z mouky, cukru, másla a skořice zpracujeme drobenku. Polohrubou mouku, kypřící prášek do pečiva, citronovou kůru, sůl, mléko, olej a vejce dáme do mísy a dobře promícháme.

Polovinu těsta nalijeme na menší plech a druhou polovinu těsta promícháme s kakaem. Kakaovou vrstvu těsta přelijeme bílou polovinu těsta. Na kakaové těsto naskládáme odkapané poloviny švestek obalené ve strouhance a posypeme skořicovou drobenkou.

Dvoubarevný koláč se skořicovou drobenkou pečeme v troubě asi 30 minut při 175 °C. Upečený koláč necháme vychladnout.

Dvoubarevný švestkový koláč se skořicovou drobenkou poprášíme cukrem moučka, nakrájíme a můžeme podávat.
user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dvoubarevný švestkový koláč se skořicovou drobenkou

Zpět na recept