Dvoubarevný strouhaný koláč

Lahodné jablečné mlsání ke svačině. Recept na jemný koláč s jablečnou a tvarohovou náplní.


3.02x
75 min
1×

Postup přípravy

Hladkou mouku smícháme s cukrem a práškem do pečiva. Přidáme změklé máslo nakrájené na kousky, žloutek a mléko. Vypracujeme pevné těsto, které rozdělíme na dva díly. Do jednoho zapracujeme kakao. Světlé i tmavé těsto necháme odpočinout přibližně jednu hodinu v chladničce.

Žloutky vyšleháme s cukrem do pěny. Vmícháme tvaroh, pudinkový prášek a nakonec pevný sníh z bílků. Světlé těsto rozválíme na kulatý plát a vyložíme jim dortovou formu s pečícím papírem.

Na těsto ve formě důkladně rozetřeme předem připravenou náplň. Jablka oloupeme a nastrouháme na tvarohovou náplň. Poté na jablka nahrubo nastrouháme kakaové těsto.

Koláč pečeme 10 minut v troubě vyhřáté na 180 °C. Pak teplotu snížíme na 160 °C a necháme dopékat ještě asi 30 minut. Doba přípravy je 80 minut bez odležení.

Dvoubarevný strouhaný koláč po vychladnutí nakrájíme a podáváme ke svačině s kávou nebo čajem.
user-icon

autor Lenisshka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dvoubarevný strouhaný koláč

Zpět na recept