Důstojnická polévka

Lepší verze klasické vojenské polévky.


3.710x
30 min

Postup přípravy

Recept je upraven podle originálu z vojenské kuchařky tak, aby vyhovoval spíše důstojníkům.

Brambory a cibuli oloupeme.

Jako hovězí použijeme roštěnku, fazole předvaříme a brambory použijeme nové. Nejprve oloupaný brambor a cibuli nakrájíme na malé kousky a dáme do velké misky ešusu. Přidáme na kousky nakrájenou roštěnku, klasickou rýži a fazole.

Všechno zalijeme studenou vodou, aby sahala asi 2 cm pod okraj velké misky ešusu. Necháme zvolna vařit a pěnu nesbíráme. I v této základní podobě je polévka velmi dobrá, ale zpravidla ji vylepšujeme různou kořenovou zeleninou nebo bylinkami podle vlastních možností.

Polévku asi po 10-ti minutách osolíme. Důstojnická polévka v základní podobě je hotová za 30 minut.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Důstojnická polévka

Zpět na recept