Důstojnická polévka

Lepší verze klasické vojenské polévky.


3.710x
30 min

Postup přípravy

Recept je upraven podle originálu z vojenské kuchařky tak, aby vyhovoval spíše důstojníkům. Brambory a cibuli oloupeme. Jako hovězí použijeme roštěnku, fazole předvaříme a brambory použijeme nové. Nejprve oloupaný brambor a cibuli nakrájíme na malé kousky a dáme do velké misky ešusu. Přidáme na kousky nakrájenou roštěnku, klasickou rýži a fazole. Všechno zalijeme studenou vodou, aby sahala asi 2 cm pod okraj velké misky ešusu. Necháme zvolna vařit a pěnu nesbíráme. I v této základní podobě je polévka velmi dobrá, ale zpravidla ji vylepšujeme různou kořenovou zeleninou nebo bylinkami podle vlastních možností. Polévku asi po 10-ti minutách osolíme. Důstojnická polévka v základní podobě je hotová za 30 minut.
user-icon

autor zdekun

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Důstojnická polévka

Zpět na recept
Druh jídla
Polévky
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena