Šťavnatý králík trochu jinak.
sůl | |
500 ml | vývar |
100 g | máslo |
1 ks | cibule |
1 ks | celer |
1-3 lžíce | kečup |
2 ks | petržel |
1 ks | paprika zelená |
1 ks | králík |
citronová šťáva | |
2 lžíce | hladká mouka |
drcený tymián | |
mletý černý pepř | |
chilli omáčka |
Králíka očistíme, omyjeme, osušíme a rozporcujeme. Kousky pořádně osolíme a opepříme. Celer a petržel očistíme a nastrouháme nahrubo. Cibuli oloupeme a nakrájíme najemno. Papriky zbavíme jádřince, omyjeme a nakrájíme na kostičky.
Na pánvi rozehřejeme máslo a králičí porce na něm osmažíme ze všech stran. a osmažíme na másle ze všech stran. Pak přidáme petržel a celer, cibuli, papriku a společně vše bez podlévání chvíli dusíme. Potom podlijeme vývarem a dusíme do měkka.
Když je maso měkké, vyndáme ho na talíř a omáčku zahustíme zákletkou z hladké mouky a vody. Do omáčky přidáme kečup, tymián, chilli omáčku a citrónovou šťávu podle chuti. Nakonec omáčku dosolíme a vložíme zpět maso, aby se prohřálo.
Nejlepší přílohou je knedlík.
autor Shoshon
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2023. Všechna práva vyhrazena