Dušené zelí trochu jinak

Recept na dušené zelí vhodné jako příloha k pečeným masům.


4.69x
90 min

Postup přípravy

Hlávku zelí nakrájíme na tenké nudličky. Velikost zelí se řídí podle potřebných porcí. Zelí dáme do hrnce, zalijeme vodou tak, aby bylo zelí celé potopené, přidáme celý kmín a trochu soli. Odkryté vaříme asi 60 minut. Mezitím oloupeme cibuli, nakrájíme ji nadrobno a osmažíme ji na slanině dozlatova.

Potom přidáme do hrnce k zelí sáček bílého kysaného zelí. Zajímavé a dobré je i červené kysané zelí. Dále přidáme hnědý cukr a dusíme ještě asi 30 minut. Nakonec přidáme cibuli usmaženou na slanině dozlatova, chvíli povaříme a dochutíme solí nebo cukrem.

Dušené zelí trochu jinak podáváme jako přílohu k pečenému masu.

user-icon

autor EJA


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené zelí trochu jinak

Zpět na recept