Dušené vepřové s karotkou

Dušená vepřová plec s mladou mrkví. Tradiční recept trochu jinak.


3.2124x
60 min
2×

Postup přípravy

Vepřové očistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso osolíme a opepříme.

V kastrolu si rozehřejeme trochu oleje. Vložíme maso a ze všech stran ho zprudka osmažíme, aby se zatáhlo. Pak maso podlijeme, do hrnce rozdrobíme kostku bujonu a maso dusíme asi 30 minut.

Zatím očistíme mrkev a máslo utřeme s moukou. K poloměkkému vepřovému přidáme karotku, moučné máslo a vše dusíme, dokud není maso i mrkev měkké. Asi 15 - 20 minut.

Dušené vepřové s karotkou podáváme nejlépe s vařenými brambory.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené vepřové s karotkou

Zpět na recept