Dušená vepřová plec s mladou mrkví. Tradiční recept trochu jinak.
Hodnocení
3.2
/ 5 (124x)
Doba přípravy
60 min
Chutnalo
2x
Ingredience
1-2 lžičky
máslo
500 g
karotka
1-2 lžičky
hladká mouka
1 kg
vepřová plec
1 kostka
bujón zeleninový
podle chuti
sůl
mletý černý pepř
podle potřeby
olej na smažení
Postup přípravy
Vepřové očistíme, omyjeme a osušíme. Pak maso osolíme a opepříme.
V kastrolu si rozehřejeme trochu oleje. Vložíme maso a ze všech stran ho zprudka osmažíme, aby se zatáhlo. Pak maso podlijeme, do hrnce rozdrobíme kostku bujonu a maso dusíme asi 30 minut.
Zatím očistíme mrkev a máslo utřeme s moukou. K poloměkkému vepřovému přidáme karotku, moučné máslo a vše dusíme, dokud není maso i mrkev měkké. Asi 15 - 20 minut.
Dušené vepřové s karotkou podáváme nejlépe s vařenými brambory.