Dušené vepřové na koření a rozinkách

Dušená vepřová plec na směsi koření s rozinkami, zázvorem, rumem a bílým vínem.


3.1353x
160 min
2×

Postup přípravy

Koření vložíme do hmoždíře a vše rozdrtíme na jemný prášek.

Maso nakrájíme na kousky a vložíme do mísy. Maso posypeme směsí koření, pokapeme olejem a pořádně promícháme. Necháme 15 minut proležet.

Rozinky namočíme do vlažné vody a zázvor očistíme a nastrouháme. Nakrájíme si cibuli nadrobno.

Rozehřejeme hrnec, přidáme olej a zprudka opečeme naložené maso. Pak posypeme cukrem. Když cukr zkaramelizuje, přidáme ocet. Po odpaření octu přidáme zázvor, cibuli, rozinky, ruma a bílé víno. Vše zalijeme 0,8 l vody.

Maso osolíme, zamícháme a přikryjeme pokličkou. Na mírném ohni dusíme 1 až 2 hodiny. Občas podléváme vodou. Podle masa můžeme dobu dušení zkrátit.

Hotové měkké maso podáváme s rýží.
user-icon

autor Vilienka


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené vepřové na koření a rozinkách

Zpět na recept