Jemné telecí masíčko vařené s brambory a ostatní zeleninou v páře.
Hodnocení
2.9
/ 5 (1190x)
Doba přípravy
150 min
Ingredience
sůl
1 svazeček
petrželka
5 ks
brambory
1 ks
cibule
100 g
sádlo
1 ks
pórek
3-4 ks
mrkev
kost morková
300 g
telecí maso
mletá sladká paprika
mletý černý pepř
Postup přípravy
Maso nakrájíme na malé tenké kousky. Zeleninu očistíme a oloupeme. Brambory a celer nakrájíme na plátky, mrkev, cibuli a pór na kolečka. Všechno osolíme, opepříme, opaprikujeme.
Do nádoby, kterou lze vodotěsně uzavřít, vložíme nejprve sádlo, pak střídavě vrstvu zeleniny a masa. Nepřilévá se žádná tekutina. Navrch položíme morkovou kost. Uzavřeme a vaříme v páře 2 hodiny.
Morkovou kost vyjmeme a jídlo podáváme ozdobené petrželkou.