Dušené kuřecí stehno s pikantní omáčkou

Vyzkoušejte recept na marinovaná a dušená stehna na filipínský způsob. Pokrm podáváme jako hlavní chod a je vhodný i jako slavnostní večeře třeba na Silvestra.


4.210x
60 min
1×

Postup přípravy

Kuřecí stehna očistíme a ostrým nožem na několika místech prořízneme až ke kosti. Oloupaný česnek nasekáme nadrobno. Chilli papričky zbavíme jadérek a nakrájíme na jemné kostičky. Zázvor oloupeme a nakrájíme na tenké plátky.

Kuřecí stehna vložíme do větší nádoby, osolíme, opepříme a zasypeme nasekanými bylinkami. Pak vmícháme česnek, zázvor, chilli papričky a vše polijeme sójovou omáčkou a umeoctem. Stehna v této směsi důkladně promícháme a vetřeme do zářezů. Maso necháme v chladu asi 3 hodiny marinovat, nejlépe však přes noc.

Marinovaná kuřecí stehna zprudka opečeme ze všech stran na horkém oleji, podlijeme vývarem, přidáme zbývající marinádu s bylinkami a ostatními ingrediencemi z marinády. Kuřecí stehna s pikantní omáčkou přikryjeme pokličkou a zvolna dusíme doměkka. Měkká stehna vyjmeme a omáčku zredukujeme na požadovanou hustotu.

Dušená kuřecí stehna rozdělíme na porce, přelijeme pikantní omáčkou a podáváme s rýží.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kuřecí stehno s pikantní omáčkou

Zpět na recept