Dušené kuře se zeleninovou omáčkou

Netypický recept na kuře dušené se zeleninovou omáčkou s chutí kořenící směsi tandoori a smetanou.


4.317x
45 min

Postup přípravy

Čerstvé kuře očistíme, rozdělíme na porce, osolíme a opepříme. Oloupanou kedlubnu a bramboru nakrájíme na kostky. Mrkev oškrabeme a nakrájíme na kolečka. Oloupané řapíky celeru a cibuli usekáme na hrubší kousky. Stroužky česneku sloupneme a nakrájíme na plátky.

Na rozpáleném oleji zprudka opečeme porce kuřete dorůžova. Pak maso vyjmeme, teplotu snížíme a na výpeku necháme zesklovatět cibuli a česnek.
Nyní vložíme zbývající nakrájenou zeleninu, porce kuřete, vše podlijeme vývarem a zvolna udusíme doměkka. Udušené maso vyjmeme a zeleninu rozmixujeme do hladka. Přidáme lžičku kořenící směsi Tandoori a omáčku necháme přejít varem. Podle potřeby ji zahustíme instantní jíškou nebo zředíme malým množstvím vývaru. Nakonec omáčku zjemníme smetanou, vložíme maso a vše krátce prohřejeme.

Kuře dušené na zelenině se smetanovou omáčkou s chutí kořenící směsi Tandoori podáváme s rýží a zeleninovými saláty.
user-icon

autor Jarka-P


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené kuře se zeleninovou omáčkou

Zpět na recept