Dušené kuře s ovocem

Za 30 minut připravená hostina pro nenadálé návštěvy.


4.06x
30 min

Ingredience

2 stroužkyčesnek
1 lžičkasůl
2 lžícerum
2 lžíceolivový olej
1 ksvelká cibule
50 gsušené švestky
50 gsušené meruňky
2 ksjablko
0.5 lžičkymletý černý pepř
4 kskuřecí řízek
150 mlbílé nebo červené víno

Postup přípravy

Meruňky a švestky namočíme do rumu s vodou, uvedeme do varu a dvě minuty povaříme. Vypneme, dáme okapat a necháme zchladnout. Na oleji smažíme na poloviční kolečka pokrájenou cibuli (na vyšším plameni). Po dvou minutách přisypeme oloupaný a rozdrcený česnek, osmahneme dozlatova. Přidáme rozpůlené kuřecí řízky a pár minut je opékáme. Otáčíme, aby se osmahly ze všech stran. K masu přihodíme oloupaná a na kostky nakrájená jablka, švestky, meruňky a promícháme. Osolíme, opepříme, zalijeme vínem (všeho podle chuti) a přivedeme k varu. Zmírníme plamen, přikryjeme pokličkou a na malém plameni dusíme asi 20 minut do změknutí masa. Dušené kuře s ovocem podáváme s bramborem, vhodná je i rýže.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené kuře s ovocem

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena