Dušené krůtí roládky

Dušené krůtí roládky plněné cibulovo-šunkovou směsí podáváme se smetanovou omáčkou a rýží.


4.215x
60 min

Ingredience

500 gkrůtí prsa
50-100 mlsmetana na vaření

podle chuti

sůl
mletý černý pepř

podle potřeby

vývar
hladká mouka
instantní světlá jíška

náplň

1 ksvejce
60 gšunka
1 kscibule
2 lžícedijonská hořčice
3 lžícestrouhaná houska
1 hrstnať jarní cibulky

Postup přípravy

Krůtí prsa omyjeme, osušíme a rozdělíme na dva pláty, které lehce naklepeme, osolíme a opepříme. Připravíme si náplň. Cibuli a bylinky jemně usekáme. Šunku nakrájíme na jemné kostičky. Vše vložíme do misky, zasypeme strouhankou, přidáme hořčici a spojíme syrovým vejcem. Pláty masa potřeme z jedné strany náplní, zavineme a spojíme jehlami nebo párátky. Roládky vložíme na těsno do menšího kastrolu, zaprášíme hladkou mouku, podlijeme vývarem a zakryté podusíme doměkka. Pak roládky vyjmeme a uchováme na teple. Vydušenou šťávu zahustíme podle potřeby jíškou a zjemníme smetanou. Krátce povaříme a podáváme. Krůtí roládky v polovině rozkrojíme, rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou a podáváme s dušenou rýží.
Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené krůtí roládky

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena