Dušené hovězí v kedlubnách

Česká klasika, která není příliš složitá na přípravu.


3.52x
90 min

Postup přípravy

Hovězí maso očistíme, omyjeme a nakrájíme na kostky. Kedlubny oloupeme a rozkrájíme na tenká kolečka. Cibuli oloupeme a jemně nasekáme.

Na rozehřátém oleji zesklovatíme cibulku, přidáme hovězí maso, osolíme, opepříme a zprudka orestujeme. Potom maso zalijeme vařící vodou a zakryté dusíme do poloměkka.

Z másla a mouky si připravíme světlou jíšku a spolu s kolečky kedluben ji vmícháme k polouvařenému masu. Vše doře rozmícháme, pokud je třeba, naředíme vodou a dusíme doměkka.

Dušené hovězí servírujeme s vařeným bramborem.


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené hovězí v kedlubnách

Zpět na recept