Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi

Sušené švestky a mandle dodají hovězímu masu velmi dobrou chuť. Recept i pro slavnostní večeři.


4.825x
75 min
4×

Postup přípravy

Sušené švestky namočíme na půl hodiny do teplé vody.

Umyté a osušené libové maso nakrájíme na kostky a jemně oprášíme hladkou moukou.

V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli nakrájenou na jemné proužky lehce osmahneme. Přidáme moukou zaprášené masko. Ještě než cibule začne chytat barvu, podlijeme červeným vínem a necháme vypařit. Přidáme vývar a přikryté dusíme na mírném ohni 40 minut, maso musí být již měkké. Po uplynutí této doby přidáme vypeckované nakrájené švestky s mandlemi. Povaříme dalších 10 minut a v závěru osolíme, opepříme.

Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.

user-icon

autor null


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi

Zpět na recept