Vaření.czReceptyDušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi

Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi

Sušené švestky a mandle dodají hovězímu masu velmi dobrou chuť. Recept i pro slavnostní večeři.


4.825x
75 min
4×

Ingredience

1 kscibule
4 lžíceolivový olej
150 gsušené švestky
1 sklenkačervené víno suché
2 sklenicehovězí vývar
2 lžíceloupané mandle
500 glibové hovězí maso

podle chuti

sůl
mletý pepř

Postup přípravy

Sušené švestky namočíme na půl hodiny do teplé vody. Umyté a osušené libové maso nakrájíme na kostky a jemně oprášíme hladkou moukou. V hrnci rozehřejeme olivový olej a cibuli nakrájenou na jemné proužky lehce osmahneme. Přidáme moukou zaprášené masko. Ještě než cibule začne chytat barvu, podlijeme červeným vínem a necháme vypařit. Přidáme vývar a přikryté dusíme na mírném ohni 40 minut, maso musí být již měkké. Po uplynutí této doby přidáme vypeckované nakrájené švestky s mandlemi. Povaříme dalších 10 minut a v závěru osolíme, opepříme. Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi podáváme jako hlavní chod třeba s pečeným bramborem.
user-icon

autor null

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené hovězí se sušenými švestkami a mandlemi

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Ostatní

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena