Dušené drůbeží s květákem po arabsku

Jestli se nebráníte lehce orientální kuchyně, je tento pokrm přímo pro vás.


2.91540x
60 min

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Vložíme je do vroucí osolené vody a asi 5 minut je povaříme. Scedíme je a necháme oschnout a vychladnout.

Zatím podle potřeby očistíme kuřecí maso. Omyjeme je, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno.

Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a květák na něm orestujeme dorůžova. Pak jej vyjmeme. Do pánve po květáku vložíme maso a zprudka jej necháme zatáhnout. Přidáme cibuli a česnek a orestujeme dozlatova. Pak olej slijeme. Maso okořeníme, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut.

Potom přidáme protlak, opečený květák a ještě asi 10 minut společně dusíme, až je vše měkké. Pokrm by neměl mít mnoho šťávy.

Hotové kuřecí maso s květákem podáváme s rýži nebo kroketami.
user-icon

autor 59


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušené drůbeží s květákem po arabsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.