Vaření.czReceptyDušené drůbeží s květákem po arabsku

Dušené drůbeží s květákem po arabsku

Jestli se nebráníte lehce orientální kuchyně, je tento pokrm přímo pro vás.


2.91540x
60 min

Postup přípravy

Květák očistíme a rozebereme na růžičky. Vložíme je do vroucí osolené vody a asi 5 minut je povaříme. Scedíme je a necháme oschnout a vychladnout. Zatím podle potřeby očistíme kuřecí maso. Omyjeme je, osušíme a nakrájíme na kostky. Cibuli a česnek oloupeme a nasekáme najemno. Ve vyšší pánvi rozehřejeme olej a květák na něm orestujeme dorůžova. Pak jej vyjmeme. Do pánve po květáku vložíme maso a zprudka jej necháme zatáhnout. Přidáme cibuli a česnek a orestujeme dozlatova. Pak olej slijeme. Maso okořeníme, osolíme a zalijeme vodou. Pod pokličkou dusíme asi 30 minut. Potom přidáme protlak, opečený květák a ještě asi 10 minut společně dusíme, až je vše měkké. Pokrm by neměl mít mnoho šťávy. Hotové kuřecí maso s květákem podáváme s rýži nebo kroketami.
user-icon

autor 59

Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...

Poslat recept Dušené drůbeží s květákem po arabsku

Zpět na recept
Druh jídla
Hlavní chody
Národní kuchyně
Recepty z české kuchyně

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2022. Všechna práva vyhrazena