Dušená zeleninová směs

Lehká příloha. Pokrm, který chutná nejlépe v teplé úpravě. Voní po bylinkách.


4.226x
45 min
1×

Postup přípravy

Mraženou zeleninu necháme trochu rozmrazit. Mezitím si očistíme cibulku i s natí a nakrájíme ji na kolečka.

Na pánvi rozehřejeme olivový olej a cibulku lehce osmahneme. Na cibulku vhodíme zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice), podlijeme horkou vodou a přidáme kostku bujonu. Přivedeme k varu, ochutíme pepřem, kmínem a kari kořením, přidáme i trochu vegety a křenu wasabi. Pod pokličkou necháme zeleninovou směs dusit do změknutí. Těsně před odstavením vmícháme k zelenině provensálské bylinky a ještě dosolíme.

Dušenou zeleninovou směs používáme jako teplou přílohu k nejrůznějším pokrmům, chutná i samostatně.

user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená zeleninová směs

Zpět na recept