Dušená zeleninová směs

Lehká příloha. Pokrm, který chutná nejlépe v teplé úpravě. Voní po bylinkách.


4.226x
45 min
1×

Ingredience

provensálské koření
1 kostkazeleninový bujon
1 ksjarní cibulka s natí
0.5 balíčkumražená sladká kukuřice
1 balíčekmražená směs (hrášek, mrkev)
křen wasabi

podle chuti

vegeta
kari koření
drcený kmín
mletý černý pepř

podle potřeby

olivový olej

Postup přípravy

Mraženou zeleninu necháme trochu rozmrazit. Mezitím si očistíme cibulku i s natí a nakrájíme ji na kolečka. Na pánvi rozehřejeme olivový olej a cibulku lehce osmahneme. Na cibulku vhodíme zeleninovou směs (mrkev, hrášek, kukuřice), podlijeme horkou vodou a přidáme kostku bujonu. Přivedeme k varu, ochutíme pepřem, kmínem a kari kořením, přidáme i trochu vegety a křenu wasabi. Pod pokličkou necháme zeleninovou směs dusit do změknutí. Těsně před odstavením vmícháme k zelenině provensálské bylinky a ještě dosolíme. Dušenou zeleninovou směs používáme jako teplou přílohu k nejrůznějším pokrmům, chutná i samostatně.
user-icon

autor Michy


Je nám líto, ale váš prohlížeč tuto funkci nepodporuje...


Poslat recept Dušená zeleninová směs

Zpět na recept
Druh jídla
Přílohy
Národní kuchyně
Česká

Dostávejte recepty e-mailem

Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.

Vareni.cz - objevte něco dobrého

Kontakt

  • Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebovám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.

    Kontaktovat

Centrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2021. Všechna práva vyhrazena