Snadný recept na přípravu dušené vepřové plece s okurkovou omáčkou a vejcem natvrdo.
800 g | vepřová plec bez kosti |
300 g | cibule |
1 lžička | plnotučná hořcice |
1 lžíce | hladká mouka |
4 kuličky | celé nové koření |
1 ks | bobkový list |
5 ks | okurky kyselé |
2 ks | vejce L |
podle chuti | |
---|---|
sůl | |
čerstvě mletý černý pepř | |
podle potřeby | |
3 lžíce | sádlo vepřové |
voda nebo vývar |
Vepřovou plec očistíme, ze všech stran osolíme a opepříme a pomocí potravinové nitě svážeme do válečku. Oloupanou cibuli nasekáme nahrubo a okapané kyselé okurky nakrájíme na kostičky. Vejce uvaříme natvrdo, oloupeme a nakrájíme na čtvrtiny.
Ve větším kastrolu, na rozpuštěném sádle, zprudka opečeme maso ze všech stran dozlatova. Poté maso vyjmeme a na výpeku osmažíme cibuli dorůžova. Následně cibulku zaprášíme moukou, krátce orestujeme, vmícháme hořčici, zalijeme vodou nebo vývarem a přivedeme k varu. Do cibulového základu vrátíme maso, přidáme nové koření a bobkový list a zvolna dusíme doměkka. Během dušení maso několikrát obrátíme a podle potřeby můžeme podlít horkou vodou.
Měkké maso vyjmeme, zbavíme potravinových nití a přes vlákno nakrájíme na plátky. Z omáčky odstraníme koření, poté ji propasírujeme, přidáme nakrájené okurky a krátce povaříme. Nakonec omáčku dochutíme solí, pepřem případně okyselíme okurkovým lákem.
Dušenou vepřovou plec rozdělíme na porce, přelijeme omáčkou, ozdobíme vařeným vejcem a podáváme s rýží jako hlavní chod.
Recept na vepřové maso se šípkovou omáčkou krok za krokem
Šípková omáčka jedině s kančím? Ochutnejte ji s vepřovým masem, které upravíte jako zvěřinu. Výsledek vás příjemně překvapí! Fotorecept krok za krokem.
autor Jarka Petrová
Nechte si pravidelně zasílat dávku čerstvých dobrot přímo do vaší schránky.
Máte nějaký dobrý nápad, připomínku, nebo vám něco na stránkách nefunguje? Neváhejte nás kontaktovat prostřednictvím formuláře.
KontaktovatCentrum.cz |Atlas.cz Economia 1999 - 2024. Všechna práva vyhrazena